Zasavje v boj proti revščini!

17629956_1323302837760080_798969845842677189_nPetek, 7.4.
Zasavje v boj proti revščini!
19.00 Mladinski center Trbovlje, Cesta 1. junija 18.
FB dogodek >>

Slovenija je v rdečih številkah, položaj slovenskega delavstva peša, revščina ni več tabu tema, Trbovlje in Zasavje pa sta v vrhu rdečih statistik. Navkljub naraščajočem številu brezposelnih se na seznamu Slovenk in Slovencev, ki živijo pod pragom revščine veča tudi število zaposlenih! Na javni tribuni »Zasavje v boj proti revščini!« bomo osvetlili izzive, prikazali dejansko stanje, a predlagali tudi konkretne in merljive rešitve.

Številke, ki pričajo o dejanskem stanju in ustvarjajo družbeno klimo v Trbovljah, bo predala Zdenka Deželak, podpredsednica trboveljskega Rdečega križa.  K predstavitvi problematike in rešitvam povabimo Marka Funkla, predsednika Gibanja za dostojno delo in pravično družbo, ki v zadnjih letih intenzivno prispeva javni debati na temo sindikalizma in izboljšavi pravic delavcev. Z načrtom dviga minimalne plače na 700€ neto, ključnim ukrepom za boj proti revščini, se v zadnjih mesecih ukvarja Združena levica. Njihov trboveljski poslanec in vodja poslanske skupine Luka Mesec po predstavil program kampanje in predlagane rešitve.

Javno tribuno, ki bo k vprašanjem, kritikam in predlogom povabila tudi obiskovalce, bo vodil podpredsednik trboveljske borčevske organizacije Primož Siter.

Deli.