Posavje za dvig minimalne plače

posavjeV soboto, 13. 5., ob 19.00 vas vabimo v Mestni muzej Krško (Valvasorjevo nabrežje 4), na razpravo o pomenu in učinkih minimalne plače ter o razvojnih perspektivah za Krško in posavsko regijo.

Z nami bodo:

  • vodja poslanske skupine Združena levica - Luka Mesec,
  • dolgoletni sindikalist in član IDS - Milan Utrosa,
  • predsednik sindikata SKEI-FHH Kostanjevica - Jakob Gašpir. Pogovor bo povezoval koordinator LO IDS Brežice, Goran Šalamon.

Sodelujoči bodo predstavili argumente za dvig in redefinicijo minimalne plače ter odgovorili na ključna razvojna vprašanja. Slovenski razvojni model namreč čedalje bolj temelji na nizkih plačah in izžemanju delavcev in delavk. To se še kako pozna tudi v Posavju, kjer so vse bolj prisotni revščina, brezposelnost in vse slabši socialni pogoji. Tudi tisti, ki delajo, pogosto ne zaslužijo dovolj za dostojno življenje.

Dvig minimalne plače je nujen korak za izboljšanje katastrofalne socialne situacije v Sloveniji. Čas je, da imamo od gospodarskega okrevanja nekaj koristi tudi tisti, ki ustvarjamo vrednost in ki smo v času zategovanja pasov izgubili največ: navadni državljani in državljanke in delovni ljudje.

Veseli bomo vaših mnenj, vprašanj in pobud, za v parlament in izven njega.

Za več informacij smo vam na volju tudi na tem naslovu: posavje@demokraticni-socializem.si

Deli.