Mednarodni dan akcije – poziv na shod proti tajnim sporazumom

V Iniciativi za demokratični socializem se pridružujemo prizadevanjem širše civilne družbe, zbrane v Koaliciji proti tajnim sporazumom, ki v Sloveniji že več mesecev opozarja na škodljivost in nesprejemljivost sporazumov, kot je TTIP. V državah članicah Evropske unije je bilo doslej zbranih že več kot 3 milijone podpisov proti Čezatlantskemu trgovinskemu in naložbenemu sporazumu (TTIP), tudi v Sloveniji je svoj glas proti prispevalo že več kot 11.700 ljudi. To soboto, 10. oktobra, bodo tako kot v drugih evropskih mestih, tudi v Sloveniji potekali shodi proti vsem vrstam tajnih sporazumov.

Ti sporazumi so nesprejemljivi, saj se oblikujejo in sprejemajo daleč stran od oči javnosti in demokratičnega nadzora, v resnici povsem tajno, celo zarotniško. To pa niti ni presenetljivo, saj njihovo vsebino, ki bo privedla do zmanjšanja demokratičnih pravic, ogrozila samopreskrbo s hrano, pospešila uničevanje okolja in izgubo delovnih mest, pred širšo javnostjo vsekakor morajo skrivati. Od teh sporazumov bodo imele koristi le ozke kapitalske in politične elite, ki jih zdaj poskušajo vsiliti milijonom po vsem svetu.

Koalicija proti tajnim sporazumom zato to soboto, 10. oktobra organizira proteste v štirih slovenskih mestih, vse s pričetkom ob 10. uri:

  • v Ljubljani na Prešernovem trgu
  • v Mariboru na Grajskem trgu
  • v Kopru na Titovem trgu
  • v Trbovljah na Trgu svobode (pri prodajalni Spar)

Vabljeni!

FB dogodek >>

Deli.