Kranj za dvig minimalne plače

kranjV četrtek, 18. 5., ob 18.00 vas vabimo v Hotel Azul (Šuceva ulica 26, 4000 Kranj), na razpravo o pomenu in učinkih minimalne plače ter o razvojnih perspektivah za Kranj in gorenjsko regijo.

Z nami bodo Luka Mesec in Miha Kordiš, poslanca Združene levice, Andrej Škrjanec, predsednik sindikata podjetja LTH Castings in Nataša Malnar, predsednica sindikata v Domu upokojencev.

FB dogodek >> 

Sodelujoči bodo predstavili argumente za dvig in redefinicijo minimalne plače ter ponudili odgovore na ključna razvojna vprašanja. Slovenski razvojni model namreč čedalje bolj temelji na nizkih plačah in izžemanju delavcev in delavk. To se pozna tudi v Kranju, kjer sta kljub gospodarski rasti še naprej prisotna revščina in slabi socialni pogoji. Brezposelnost počasi pada, toda predvsem po zaslugi zaposlitev za minimalno plačo, ki ne omogoča dostojnega življenja.

Dvig in redefinicija minimalne plače sta nujen korak za izboljšanje katastrofalne socialne situacije v Sloveniji. Čas je, da imamo od gospodarskega okrevanja nekaj koristi tudi tisti, ki ustvarjamo vrednost in ki smo v času zategovanja pasov izgubili največ: navadni državljani in državljanke ter delovni ljudje.

Veseli bomo vaših mnenj, vprašanj in pobud za v parlament in izven njega.

Kontakt:
kranj@demokraticni-socializem.si ali Martin Kocijančič (040 147 355)

Deli.